Na tomto blogu nájdete informácie o autoimunitnom reumatickom ochorení, ktoré sa nazýva Sjögrenov syndróm, prípadne Sicca syndróm (sicca = suchý), alebo sa používa skratka Sjs. Účelom blogu nie je robiť reklamu jednotlivým produktom, ale len upozorniť na rôzne možnosti pomoci. Zároveň nezaručujem odbornosť všetkých informácií, pretože nemám medicínske vzdelanie. Vychádzam len zo svojich skúseností a informácií, ktoré mi boli podané, a ktoré posúvam ďalej v nádeji, že vám poslúžia k úžitku...

25. 6. 2010

Maxisal

Na fóre www.sjoegren-forum.ch som našla čerstvú informáciu:
Na trhu sa objavil nový preparát na pomoc pri Xerostómii. Maxisal sú tabletky na cmúľanie, ktoré podporujú tvorbu slín. Zatiaľ neviem, či sa dajú zohnať aj na Slovensku.

Preložila som pár základných faktov do slovenčiny. Pokiaľ by ste ho chceli vyskúšať, tak si určite pozrite podrobnejšie informácie v nemčine alebo angličtine na stránkach:
www.maxisal.de
www.amarbio.com


Maxisal obsahuje v USA patentovanú formu kryštalickej bezvodej maltózy (US Patent No 6,656,920 B2).
Maxisal je tabletka na cmúľanie, ktorá je z 98% tvorená kryštalickou bezvodou maltózou. Maltóza je prirodzená látka, ktorá sa jednak nachádza v ľudskom organizme a v priemysle sa používa na sladenie potravín. Maltóza vzniká pri kvasení cereálií. Najlepším príkladom je výroba piva, pri ktorej kvasením jačmeňa ako medziprodukt vzniká maltóza.
To najlepšie na Maxisale je patentovaná kryštalická bezvodá forma. Keď sa táto bezvodá maltóza dostane na sliznicu, k jej rozpusteniu je potrebná vlhkosť. Tým sa stimulujú slinné žľazy k tvorbe slín. Dávka 200mg maltózy v jednej tablete a aplikácia 3 x denne je dostatočná, aby sa nespustili prakticky žiadne procesy látkovej výmeny v organizme. Vďaka tomu sa môže tableta použiť bez rizika u detí aj u diabetikov. V amerických štúdiách neboli pozorované žiadne vedľajšie účinky alebo následky užívania Maxisalu.

Ako Maxisal používať
Používajte Maxisal 3 x denne vždy medzi jedlami, tak že ho budete pomaly cmúľať. Žuvanie alebo prehltnutie Maxisalu neprinesie ŽIADNY účinok. Cmúľanie malej tablety môže trvať do 45 minút. Podľa amerických štúdií na mnohých pacientoch sa účinnosť Maxisalu zvyšuje s jeho častým používaním. Po 6-týždňovom používaní mal každý druhý pacient dobrú produkciu slín, ktorá sa pri ďalšom užívaní udržiavala.
Zloženie: 98% kryštalická bezvodá maltóza, magneziumstearát.