Na tomto blogu nájdete informácie o autoimunitnom reumatickom ochorení, ktoré sa nazýva Sjögrenov syndróm, prípadne Sicca syndróm (sicca = suchý), alebo sa používa skratka Sjs. Účelom blogu nie je robiť reklamu jednotlivým produktom, ale len upozorniť na rôzne možnosti pomoci. Zároveň nezaručujem odbornosť všetkých informácií, pretože nemám medicínske vzdelanie. Vychádzam len zo svojich skúseností a informácií, ktoré mi boli podané, a ktoré posúvam ďalej v nádeji, že vám poslúžia k úžitku...

10. 3. 2012

Morská voda a kyselina hyalurónová

Ďalšia možnosť čistenia a zvlhčovania nosa (a aj ucha), ktorá spája účinky morskej vody a kyseliny hyalurónovej - izotonický roztok Aliamare:

Aliamare® je jedinečnou kombináciou dvoch dôležitých komponentov v jednom produkte, kyseliny hyalurónovej a izotonickej morskej vody. Kyselina hyalurónová a morská voda pôsobia synergicky (spolupôsobia) a ich účinky sa navzájom potencujú (vzájomne si zvyšujú efektivitu).

Pri aplikácii do nosa sprej zlepšuje hojenie poškodenej sliznice, potláča opuch sliznice v nosovej dutine a obnovuje jej prirodzené vlastnosti. Chráni sliznicu nosa pred vysušením a v nose udržuje prirodzene vlhké prostredie. Pôsobí antioxidačne (vychytáva veľmi reaktívne molekuly, ktoré sa pri zápale tvoria nadmerne a predlžujú ho) a teda má výrazný protizápalový účinok – tlmí sekréciu z nosa, zlepšuje mukociliárny transport (obranný mechanizmus ktorým sa telo zbavuje cudzorodých látok). Vďaka obsahu kyseliny hyalurónovej zvyšuje odolnosť sliznice voči infekciám a môžeme povedať, že má nepriamy antimikrobiálny účinok. Regeneračná vlastnosť je dôležitá pre urýchlenie hojenia mikrotrhlín a poškodenej sliznice (prispieva k vytvoreniu nových buniek) čím takisto obmedzuje aj tvorbu chrást.

Pri aplikácii do ucha jemne čistí ucho od nečistôt a nadbytku ušného mazu, je vhodný na každodenné použitie aj pre ľudí používajúcich načúvacie aparáty. Predchádza vytvoreniu mazovej zátky a tým aj možnej následnej infekcii. Ucho je citlivý orgán, jeho čistenie je spojené s rizikami, a preto je pri jeho čistení veľmi dôležité dodržať návod na použitie zdravotníckej pomôcky Aliamare®.

Aliamare® neobsahuje konzervačné látky, je prakticky bez nežiaducich účinkov. Aliamare® je možné kombinovať s inými liekmi, nespôsobuje interakcie.
(zdroj: www.aliamare.sk)

Viac o produkte sa dozviete na stránke www.aliamare.sk