Na tomto blogu nájdete informácie o autoimunitnom reumatickom ochorení, ktoré sa nazýva Sjögrenov syndróm, prípadne Sicca syndróm (sicca = suchý), alebo sa používa skratka Sjs. Účelom blogu nie je robiť reklamu jednotlivým produktom, ale len upozorniť na rôzne možnosti pomoci. Zároveň nezaručujem odbornosť všetkých informácií, pretože nemám medicínske vzdelanie. Vychádzam len zo svojich skúseností a informácií, ktoré mi boli podané, a ktoré posúvam ďalej v nádeji, že vám poslúžia k úžitku...

13. 3. 2016

EvoTears

EvoTears sú nové kvapky pre ťažšie stavy suchého oka. Bezvodé, fajn mastné, akoby olejové (mala som možnosť vyskúšať vzorku). Sú bez konzervantov, nespôsobujú po nakvápaní zahmlené videnie, atď... Všetko to vyzerá byť fajn, len ma dosť zarazila ich cena - pri balení 3 ml ca. 18 eur. A tak som trochu pátrala ohľadne výdrže týchto kvapiek. U ostatných kvapiek od tohoto výrobcu (Ursapharm) sa uvádza objem 300 kvapiek na 10 ml čo pri kvápaní 3 x denne do každého oka vydrží ca. 50 dní. Zaujímalo ma teda, ako dlho vydrží EvoTears s obsahom 3 ml. Z poradne webstránky www.ocnipece.cz som dostala odpoveď, ktorú posúvam aj vám:
EvoTears™ je zcela nový produkt, založený na unikátní inovativní technologii.
Jedná se o oční kapky bez vody, bez konzervačních látek a fosfátů, které obsahují jedinou složku perfluorohexyloktan. Tato látka zajišťuje dlouhodobou ochranu a stabilizaci lipidové vrstvy slzného filmu. Ulevuje při přetrvávajících či závažnějších příznacích suchého oka a oko chrání proti nepříjemným problémům. Díky absenci konzervačních látek je EvoTears™ obvykle dobře snášen. Navíc neobsahuje žádné fosfáty, čímž se zamezí pravděpodobným komplikacím v důsledku tvorby nerozpustných usazenin v rohovce.
Ve většině případů střední či těžké formy syndromu suchého oka postačí 2-4 kapky denně, což je mnohem menší množství než u obvyklých očních kapek (umělých slz), které je většinou potřeba kapat významně častěji.
Protože přípravek neobsahuje vodu, kapka má velmi nízké povrchové napětí a tedy mnohem menší objem, než je tomu u kapek s obsahem vody. Unikátní malá velikost kapky 10 µl, která definuje celkový objem 300 kapek na 3 ml, perfektně odpovídá kapacitě slzného filmu oka. Počet kapek je tedy stejný jako u našich dalších produktů z řady Hylo Eye Care, jen objem kapky je menší.
Prodejní cena se odvíjí od všech výše uvedených skutečností a odpovídá vysoké kvalitě produktu, který velmi úspěšně řeší ty potíže, na které standardní oční kapky nestačí.

URSAPHARM spol. s r.o.
info@ursapharm.cz