Na tomto blogu nájdete informácie o autoimunitnom reumatickom ochorení, ktoré sa nazýva Sjögrenov syndróm, prípadne Sicca syndróm (sicca = suchý), alebo sa používa skratka Sjs. Účelom blogu nie je robiť reklamu jednotlivým produktom, ale len upozorniť na rôzne možnosti pomoci. Zároveň nezaručujem odbornosť všetkých informácií, pretože nemám medicínske vzdelanie. Vychádzam len zo svojich skúseností a informácií, ktoré mi boli podané, a ktoré posúvam ďalej v nádeji, že vám poslúžia k úžitku...

8. 2. 2011

Olej do nosa

Čo sa týka zvlhčovania nosa a regenerácie suchej sliznice, olej by mal byť účinnejší ako vodné roztoky, vraj zostáva na sliznici až deväťkrát dlhšie ako vodný roztok (informácia prevzatá z príbalového letáku Coldastop).
Už dávnejšie som tu na blogu spomínala olej do nosa Coldastop. Odporúčali mi ho aj v NURCH. Tu si môžete prečítať podrobnejšie info o zložení, spôsobe použitia a účinkoch: príbalový leták.
Dajte si pozor na zloženie, nosový olej Coldastop okrem iných látok obsahuje aj arašidový olej, čo môže byť problém pre ľudí s alergiou na arašidy. Práve kvôli tejto alergii som hľadala nejakú inú alternatívu a našla som nosový olej v spreji
Coldises. Tento produkt neobsahuje arašidy, ale napr. sezamový olej a iné... Podrobnejšie info si môžete prečítať v príbalovom letáku:

Coldises
Přípravek k péči o nosní sliznici (zmírňuje její dráždění a regeneruje ji) pro dospělé i děti s obsahem rostlinných silic, sezamového oleje, bohatého na nenasycené mastné kyseliny, a vitaminu E, který chrání buňky před volnými radikály.


Složení:
Sezamový olej, vitamín E, isopropylmyristát, bergamotová silice, hřebíčková silice, antioxidanty (BHT).


Vlastnosti:

COLDISES nosní olej ve spreji je určen k péči o nosní sliznici. COLDISES nosní olej ve spreji působí na základě svých vysoce hodnotných obsahových látek. Zmírňuje dráždění, regeneruje a působí blahodárně na nosní sliznici. Sezamový olej je bohatý na nenasycené mastné kyseliny a nemá nežádoucí alergické účinky. Vitamín E chrání tělesné buňky před volnými radikály a oxidačním stresem. Společně přispívají k regeneraci a péči o nosní sliznici, udržují ji vlhkou a vláčnou. COLDISES nosní olej ve spreji může v mnoha případech podpořit regeneraci poškozených oblastí a ochraňuje je proti opakovanému dráždění. COLDISES nosní olej ve spreji se doporučuje při: podrážděné a suché nosní sliznici (např.suchým vzduchem, škodlivinami ze vzduchu), rýmě a nosním kataru, alergické rýmě, tvorbě šupin a krust, i jako doplňkový přípravek při použití léčivých přípravků, které zmírňují otoky sliznic.


Dávkování:

Při každém použití vstříknout 1 - 2 dávky vícekrát denně do obou nosních dírek. Při vstřikování držet lahvičku ve vzpřímené poloze.


Důležité upozornění:

COLDISES nosní olej ve spreji se může používat dlouhodobě, není ale určen k trvalému používání. Z těchto důvodů je nutné vždy po několika týdnech udělat přestávku. COLDISES nosní olej ve spreji se nemá používat u kojenců a malých dětí. COLDISES nosní olej ve spreji není léčivo. V případě, že po jeho používání nenastane úleva od Vašich potíží nebo se objeví bolesti, poraďte se s lékařem. Lahvičku uchovávejte uzavřenou. Přípravek uchovávejte při teplotě 8 – 25°C. Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí. Nepoužívejte déle než 6 týdnů po prvním otevření.


Velikost balení:

sprejová lahvička s 10 ml oleje, opatřená šroubovacím uzávěrem. 1 vstřikovaná dávka = 0,05 ml.