Na tomto blogu nájdete informácie o autoimunitnom reumatickom ochorení, ktoré sa nazýva Sjögrenov syndróm, prípadne Sicca syndróm (sicca = suchý), alebo sa používa skratka Sjs. Účelom blogu nie je robiť reklamu jednotlivým produktom, ale len upozorniť na rôzne možnosti pomoci. Zároveň nezaručujem odbornosť všetkých informácií, pretože nemám medicínske vzdelanie. Vychádzam len zo svojich skúseností a informácií, ktoré mi boli podané, a ktoré posúvam ďalej v nádeji, že vám poslúžia k úžitku...

20. 5. 2011

Dar roka

Rada by som vám dala do pozornosti nasledujúcu tlačovú správu:

Slovenská humanitná rada ocenila dobré skutky
31. marec 2011, zdroj SITA

Pomoc ľuďom s hendikepom, dobrovoľnícka práca, boj s povodňami a záchrana ľudských životov, ale hlavne obetavý prístup a solidarita s ľuďmi, ktorí to potrebujú. Tak by sa dal zhrnúť 16. ročník morálneho oceňovania občanov za humanitné skutky a dobrovoľnú pomoc Dar roka 2010, ktoré organizuje Slovenská humanitná rada.

"Stále nám záleží na vyslovení vďaky za preukázanú pomoc a solidaritu jednotlivcom a rodinám v núdzi či v ohrození chudobou a na verejnej pochvale ľudí za záchranu ľudských životov. Chceme sa preto opäť pričiniť, aby mimoriadne humanitné skutky a významné dobrovoľnícke aktivity roka 2010 nezostali bez povšimnutia," povedal na dnešnej tlačovej besede prezident Slovenskej humanitnej rady Ivan Sýkora. Na adresu Slovenskej humanitnej rady prišlo 59 návrhov na ocenenie Dar roka. "Nezávislá komisia vyhodnotila návrhy na ocenenie a pridelila body desiatim najlepším z najlepších osôb navrhovaných na ocenenie," vysvetlil Sýkora.

Za mnohostrannú pomoc získal cenu Dar roka Peter Mikulášik z Kežmarku, ktorý je aj hlavným laureátom ceny Dar roka. V kategórii právnické osoby komisia ocenila Neziskový fond TESCO Stores, ktorý je podľa nej skvelým príkladom firemnej filantropie a spoľahlivého partnerstva. Ďalšími ocenenými sú koordinátor slovenských humanitárnych projektov spoločnosti Adra Pavel Cimerman, Slovenské elektrárne, doktor Jozef Šóth, Gertrúda Rosendorfski a jej manžel Erich, šéfka Nadácie Výskum rakoviny Margita Klobušická, operná speváčka Lívia Ághová, primátor Handlovej Rudolf Podoba a jedna zo zakladajúcich členov Sekcie mladých reumatikov Jana Dobšovičová - Černáková. Mimoriadne ocenenie Dar života tento rok získala Špeciálna záchranná kynologická služba, ktorá pomáhala napríklad po zemetrasení na Haiti a počas ekologickej katastrofy v maďarských obciach.

Slávnostné odovzdanie ceny Dar roka sa uskutoční 16. júna v Primaciálnom paláci v Bratislave.


Už ste si zrejme všimli na ľavej lište môjho blogu odkaz na stránku Mojareuma.sk a na diskusnú skupinu Moja a Tvoja artritída na facebooku. Janka Dobšovičová - Černáková je vedúcou osobnosťou v Sekcii mladých reumatikov (LPRe-SMR) a túto cenu si určite zaslúži. LPRe-SMR robí pre mladých ľudí s reumatickými ochoreniami veľmi veľa. Ja som rada, že som na túto organizáciu natrafila a že môžem byť jej členom. Aj mne osobne veľmi pomohli. Janka, srdečne gratulujem!