Na tomto blogu nájdete informácie o autoimunitnom reumatickom ochorení, ktoré sa nazýva Sjögrenov syndróm, prípadne Sicca syndróm (sicca = suchý), alebo sa používa skratka Sjs. Účelom blogu nie je robiť reklamu jednotlivým produktom, ale len upozorniť na rôzne možnosti pomoci. Zároveň nezaručujem odbornosť všetkých informácií, pretože nemám medicínske vzdelanie. Vychádzam len zo svojich skúseností a informácií, ktoré mi boli podané, a ktoré posúvam ďalej v nádeji, že vám poslúžia k úžitku...

28. 2. 2012

Morská voda s aloe vera alebo eukalyptom

Už som spomínala na blogu, že na čistenie a zvlhčenie nosa sú okrem iného vhodné spreje z morskej vody. Jednou z možností je QUIXX a teraz aj QUIXX soft alebo QUIXX extra.

Izotonické spreje s morskou vopdu majú menšiu koncentráciu soli a sú vhodné na čistenie a zvlhčovanie sliznice nosa. Hypertonické spreje z morskej vody (s vyššou koncentráciou soli) okrem zvlhčenia a čistenia pomáhajú aj pri upchatom nose.
Môžete vyskúšať klasický QUIXX - hypertonický, ktorý čistí, zvlhčuje a pomáha pri upchatom nose. Alebo izotonický QUIXX soft s prídavkom aloe vera, ktorý jemne čistí, zvlhčuje a pomáha regenerovať sliznicu nosa. Alebo pri nádche môžete skúsiť QUIXX extra - hypertonický sprej s prídavkom eukalyptovej silice, ktorý napomáha uvoľneniu nosa a je silne osviežujúci. Na eukalyptus ale trochu pozor, pri problémoch so suchou sliznicou môže dráždiť.
Ani jeden zo sprejov QUIXX neobsahuje konzervačné látky, nie je návykový a môže sa použávať dlhodobo. Všetky sa predávajú v obsahu 30 ml.