Na tomto blogu nájdete informácie o autoimunitnom reumatickom ochorení, ktoré sa nazýva Sjögrenov syndróm, prípadne Sicca syndróm (sicca = suchý), alebo sa používa skratka Sjs. Účelom blogu nie je robiť reklamu jednotlivým produktom, ale len upozorniť na rôzne možnosti pomoci. Zároveň nezaručujem odbornosť všetkých informácií, pretože nemám medicínske vzdelanie. Vychádzam len zo svojich skúseností a informácií, ktoré mi boli podané, a ktoré posúvam ďalej v nádeji, že vám poslúžia k úžitku...

11. 10. 2012

Jak čelit nemoci...

Jak čelit nemoci, jak se uzdravovat od autorky Clair Bradshaw - to je malá milá knižočka vreckového formátu zo série Skřítkova pomoc. Je plná trefných a múdrych rád a milých obrázkov a určená pre všetkých, ktorí bojujú s nejakou chorobu. Je jedno či krátkodobou alebo chronickou. Ako hovorí samotný úvod v tejto knižke:

"Jsi-li nemocný, jsi nemocný jako celá osoba - nejen se svým fyzickým bytím, ale i celou myslí a duší... I když se ti dostane lékařské rady a péče, můžeš udělat mnohem víc... Můžeš si osvojit pozitivní postoj, dodávat si odvahy a čerpat z bohatého zdroje duchovích a duševních sil. Zároveň se můžeš od své nemoci učit a - jakkoli nepravěpodobně to může znít - dovolit, aby obohatila tvůj život a otevřela tvou duši větší moudrosti a soucitu..."

V knižočke nájdete 38 výrokov pre povzbudenie doplnených milými obrázkami škriatkov, napr.:
Považuješ-li se za oběť své nemoci, staneš se jí.
Usiluj raději o roli víťěze nebo dobyvatele.

Pohlížej na své zdravotní změny jako na nové životní příležitosti.
Ztráta jedněch schopností tě může přivést k objevení takových,
o kterých jsi ani netušil, že je máš.

Sepiš všechny své obavy a vlož seznam do obálky adresované Bohu.
Věř, že tvůj Stvořitel už si přečetl, co je uvnitř.
Clair Bradshaw je diplomovaná zdravotná sestra, ktorá pracovala s pacientmi v nemocniciach i na psychiatrických klinikách. Prispieva tiež do časopisov na tému duševné zdravie a duchovný život.