Na tomto blogu nájdete informácie o autoimunitnom reumatickom ochorení, ktoré sa nazýva Sjögrenov syndróm, prípadne Sicca syndróm (sicca = suchý), alebo sa používa skratka Sjs. Účelom blogu nie je robiť reklamu jednotlivým produktom, ale len upozorniť na rôzne možnosti pomoci. Zároveň nezaručujem odbornosť všetkých informácií, pretože nemám medicínske vzdelanie. Vychádzam len zo svojich skúseností a informácií, ktoré mi boli podané, a ktoré posúvam ďalej v nádeji, že vám poslúžia k úžitku...

20. 10. 2016

Život exota

Pravdepodobne ste už na tomto blogu čítali článok Moje začiatky so Sjögrenom. Je to skrátený, letecký pohľad na to, ako som sa dopracovala k diagnóze Sjögrenov syndróm a k zopár ďalším.

Ak máte záujem, môžete si prečítať o živote so Sjögrenom aj niečo viac. Na stránke mojareuma.sk si treba na hornej lište vpravo otvoriť tému Život s reumou, a potom prejsť na Život exota. Nájdete tam seriál na pokračovanie - jednoduché momentky z môjho bežného života. Bez zbytočných lekárskych výrazov, určené predovšetkým pre širokú "laickú" verejnosť, ktorá často netuší, že niečo ako Sjögren existuje a ako sa s tým žije. Možno tam nájdete zopár inšpirácií, ako zvládať alebo ako niekomu vysvetliť život s tak trochu "exotickým" problémom.