Na tomto blogu nájdete informácie o autoimunitnom reumatickom ochorení, ktoré sa nazýva Sjögrenov syndróm, prípadne Sicca syndróm (sicca = suchý), alebo sa používa skratka Sjs. Účelom blogu nie je robiť reklamu jednotlivým produktom, ale len upozorniť na rôzne možnosti pomoci. Zároveň nezaručujem odbornosť všetkých informácií, pretože nemám medicínske vzdelanie. Vychádzam len zo svojich skúseností a informácií, ktoré mi boli podané, a ktoré posúvam ďalej v nádeji, že vám poslúžia k úžitku...

22. 7. 2010

Z diskusného fóra...

Takže ako si vyberať umelé slzy -niekoľko tipov z fóra www.sjoegren-forum.ch:
1.Pri dlhodobom používaní je treba hľadať kvapky bez konzervačných látok, alebo s konzervačnou látkou PURITE, ktorá sa po nakvapkaní rozkladá na vodu a soľ, teda bežné zložky slzného filmu, a tým nedochádza k podráždeniu oka.
2. Umelé slzy musia tiež dostatočne zvlhčovať, to závisí aj od stavu oka, od stupňa suchosti. Dobré sú napríklad kvapky s kyselinou hyaluronovou a pod....
3. No a potom je tiež dobrým merítkom pocit v oku po nakvapkaní. Kvapky by mali priniesť úľavu, mal by zmiznúť pocit piesku v očiach.

Samozrejme každému človeku vyhovuje niečo iné, len ťažko sa nájdu dvaja ľudia, ktorým by vyhovovali rovnaké kvapky a v rovnakom dávkovaní. Takže nezostáva iné, len skúšať a hľadať. Ako na fóre niekto napísal:
„Nájsť tie správne kvapky, je ako malá cesta okolo sveta.“