Na tomto blogu nájdete informácie o autoimunitnom reumatickom ochorení, ktoré sa nazýva Sjögrenov syndróm, prípadne Sicca syndróm (sicca = suchý), alebo sa používa skratka Sjs. Účelom blogu nie je robiť reklamu jednotlivým produktom, ale len upozorniť na rôzne možnosti pomoci. Zároveň nezaručujem odbornosť všetkých informácií, pretože nemám medicínske vzdelanie. Vychádzam len zo svojich skúseností a informácií, ktoré mi boli podané, a ktoré posúvam ďalej v nádeji, že vám poslúžia k úžitku...

17. 4. 2012

PARIN-POS

Vrátim sa k príspevku "HYLO-PARIN" z 5.12.2011. Ako som tam spomínala, vyskúšala som aj zvyšné dva druhy kvapiek HYLO-COMOD (1mg/ml kyseliny hyalurónovej) a HYLO-GEL (2mg/ml kyseliny hyalurónovej). Tak, ako som očakávala, tie prvé boli skôr slabšie, interval používania ca. pol až jedna hodina, tie druhé s väčšou koncentráciou kyseliny hyalurónovej mali lepší účinok - ca. 2-3 hodiny, čo je v mojom prípade celkom potešujúce, no aj pri takomto dávkovaní stále cenovo nad moje možnosti. (Viac v pôvodnom príspevku "HYLO-PARIN" z 5.12.2011 v téme Suché oko)

Nedávno som sa dostala k ďalšiemu výrobku tej istej firmy Ursapharm - k mastičke PARIN-POS. Zrejme je to u nás zatiaľ novinka, pretože som nenašla na internete žiadne podrobnejšie info v slovenčine alebo v češtine. Takže vám sem o nej napíšem trochu viac:

PARIN-POS je sterilná očná masť s obsahom heparínu bez konzervačných látok. Masť chráni povrch oka tým, že vytvára stabilný, ale priehľadný film na rohovke a spojovke. Touto masťou je možné starať sa aj o očné viečka a pokožku okolo očí. Heparín obsiahnutý v očnej masti má podobné vlastnosti ako prirodzený slzný film, ktorý zabezpečuje, aby slzy priľnuli na povrch oka. Povrch oka tak zostáva neustále vlhký, čo zabraňuje porušeniu očného tkaniva a umožňuje dobrú regeneráciu jeho buniek.
PARIN-POS zlepšuje slzný film a chráni povrch oka. Tým dochádza k zmierneniu pocitu pálenia, svrbenia a potlačeniu začervenania a podráždenia očí. Očné viečka tak môžu ľahko kĺzať po rohovke a spojovke. Heparín obsiahnutý v očnej masti je fyziologická látka, ktorá zaisťuje dobrú znášanlivosť prípravku a jeho dôkladné zmiešanie so slzami v oku.
Hustá konzistencia masti vedie k miernemu zhoršeniu videnia. Preto by sa mala masť používať predovšetkým pred spaním. Použitím masti PARIN-POS tak možno zabrániť prípadným problémom pri rannom rozlepovaní očí. PARIN-POS je vhodným doplnkom liečby očnými kvapkami s obsahom heparínu HYLO-PARIN podávanými cez deň. PARIN-POS aplikujte až ca. 30 minút po aplikácii kvapiek.
Dĺžka aplikácie nie je ničím obmedzená. Po prvom otvorení je masť použiteľná 12 týždňov. Jedna tuba obsahuje 5 g očnej masti.
(zdroj: Príbalový leták PARIN-POS)

Podrobnejšie info nájdete v nemčine na stránke: www.ursapharm.de