Na tomto blogu nájdete informácie o autoimunitnom reumatickom ochorení, ktoré sa nazýva Sjögrenov syndróm, prípadne Sicca syndróm (sicca = suchý), alebo sa používa skratka Sjs. Účelom blogu nie je robiť reklamu jednotlivým produktom, ale len upozorniť na rôzne možnosti pomoci. Zároveň nezaručujem odbornosť všetkých informácií, pretože nemám medicínske vzdelanie. Vychádzam len zo svojich skúseností a informácií, ktoré mi boli podané, a ktoré posúvam ďalej v nádeji, že vám poslúžia k úžitku...

28. 9. 2012

Optive Plus

Zrejme ste už dávnejšie zaregistrovali kvapky Optive, ktoré pôsobia nie len na povrchu oka. Teraz je na trhu novinka Optive Plus určená pre pacientov so stredne ťažkými až ťažkými príznakmi suchého oka. Okrem lubrikácie dopĺňa aj lipidovú vrstvu, čím vytvára ochranný film zabraňujúci odparovaniu sĺz. 
Tieto dvoje kvapky je možné aj kombinovať, ráno môžete použiť silnejšie Optive Plus a potom počas dňa pokračovať kvapkami Optive. 
Viac informácií o obidvoch prípravkoch nájdete na stránke www.neomed.cz:
Len doplním, že obidvoje sú bez konzervačných látok, sterilita je zabezpečená látkou Purite, ktorá sa na vzduchu rozpadá na soľ a vodu, čo sú bežné zložky sĺz. Kvapky Optive sú použiteľné 6 mesiacov po otvorení a Optive Plus 28 dní po otvorení. Optive dostanete v 10 ml balení a Optive Plus v 10 ml alebo v 3 ml balení.