Na tomto blogu nájdete informácie o autoimunitnom reumatickom ochorení, ktoré sa nazýva Sjögrenov syndróm, prípadne Sicca syndróm (sicca = suchý), alebo sa používa skratka Sjs. Účelom blogu nie je robiť reklamu jednotlivým produktom, ale len upozorniť na rôzne možnosti pomoci. Zároveň nezaručujem odbornosť všetkých informácií, pretože nemám medicínske vzdelanie. Vychádzam len zo svojich skúseností a informácií, ktoré mi boli podané, a ktoré posúvam ďalej v nádeji, že vám poslúžia k úžitku...

7. 6. 2014

Aspecton

Nedávno som narazila na sprej do nosa Aspecton, resp. na reklamu na tento sprej.

Citujem z reklamného letáku:
Aspecton ® sprej do nosa svojím unikátnym zložením vypĺňa medzeru medzi syntetickými prípravkami na zníženie opuchu nosnej sliznice a kvapkami / sprejmi s čistým roztokom morskej soli.

Hypertonický roztok morskej soli pomáha šetrne zmenšiť opuch, pričom NEVYTVÁRA NÁVYK.
Unikátna kombinácia účinných látok zároveň ošetruje a regeneruje namáhanú nosnú sliznicu. Nosná sliznica je potom odolnejšia proti novej infekcii.
Aspecton ® sprej do nosa je alternatíva k prípravkom (dekongestantom), ktoré síce rýchlo znižujú opuch sliznice, ale majú podstatné vedľajšie účinky, vytvárajú závislosť a ich dlhodobé užívanie môže poškodiť sliznicu.
Pri problémoch so silno upchatým nosom, keď je užívanie dekongestantov nevyhnutné, je Aspecton
® sprej do nosa ideálnym doplnkovým prípravkom.
Dôležité je užívať Aspecton ® sprej do nosa počas dňa a druhý prípravok na zmenšovanie opuchu
v noci. Upchatý nos tak nebráni zaspávaniu a kľudnému spánku.
Kombinovaná liečba znižuje nebezpečenstvo vedľajších účinkov a chráni nosnú sliznicu pred poškodením.

Tento sprej obsahuje hypertonický roztok morskej soli, mätový éterický olej, tymiánový olej, eukalyptový olej, dexpantenol, hypromelózu, gáfor a mentol. Osobne by som sa trochu bála tých éterických olejov, ktoré mne vedia dosť podráždiť citlivú sliznicu nosa, ale zase na druhej strane pri silnej nádche a v spojení s dexpantenolom a hypromelózou... možno by to stálo za úvahu. Viac o tomto spreji a o konkrétnych účinkoch jednotlivých zložiek sa dočítate tu:
http://www.informacieprepacientov.eu/images/files/Aspecton_Sprej.pdf
prípadne neskôr na pripravovanej stránke:
www.aspecton.sk